Kinderen bij de tandarts

Tandheelkunde bij kinderen vraagt een aparte aanpak. Sowieso geldt ook hier: jong geleerd is oud gedaan. De kinderen eens meenemen als ze 2 jaar zijn voor een kennismaking met de tandarts en een korte controle, doet wonderen. De tandarts of mondhygiënist zal hier de tijd nemen om de poetsgewoonten aan te leren alsook de juiste tandpasta aan te raden.

kind zonder angst

Zonder angst bij de tandarts

Indien er gaatjes worden vastgesteld moeten deze behandeld worden. Wij doen er alles aan om deze ervaring zo aangenaam mogelijk te maken, zodat je kleine spruit geen trauma’s aan de tandarts oploopt.

lach kind

F.A.Q. rond kinderen bij de tandarts

Moet ik speciale tandpasta voor kinderen gebruiken?

Ja, het is aanbevolen om tandpasta te gebruiken die speciaal is ontworpen voor kinderen, met een lagere concentratie fluoride aangepast aan hun leeftijd. Onze tandartsen helpen jou bij verder bepalen welke tandarts opportuun is voor jouw kind.

Wat moet ik doen als mijn kind een tandheelkundig noodgeval heeft?

Neem bij een noodgeval zo snel mogelijk contact op met de tandarts. In geval van een tand die eruit is, probeer de tand voorzichtig terug te plaatsen en houd hem vochtig (onder de tong of in melk). Bij een ernstige verwonding ga je steeds eerst naar de spoed.

Wij proberen jouw kind steeds zo snel mogelijk te zien indien er trauma optreedt.