Hieronder vind je het initiële stappenplan hoe we tot een geindividualiseerd behandelplan komen.

1

Mondonderzoek

Alle esthetische behandelingen dienen uitgevoerd te worden in een gezonde mond. Dit wil zeggen dat we eerst nakijken of alle tandbederf behandeld is en alle tandvleesproblematiek aangepakt is.

2

Esthetische intake

Nadat alles in orde staat kunnen we overgaan tot het verzamelen van alle benodigde documentatie om een esthetisch geïndividualiseerd plan op te stellen. Dit houdt in dat er foto's zullen worden genomen, een digitale scan van jouw gebit alsook radiografiën waar nodig.

3

Digital smile design

Op basis van de genomen foto's starten we met het vervaardigen van een 2D computergestuurde tekening, al dan niet met hulp van AI. Hierop kunnen we alle richtlijnen geven aan het labo om de digitale scan om te vormen tot het uiteindelijke project

4

Wax up en mock-up

Het labo zal het ingescande digitale model omvormen tot de uiteindelijk gewenste vorm van tanden en glimlach is bereikt. In sommige gevallen kan dit gepast en overgebracht worden in de mond aan de hand van een mock-up.

5

Uiteidelijk: Smile transformation

in het geval van composietfacetten lukt dit vaak in een paar sessies, in het geval van keramische facetten hebben we vaak meerdere zittingen nodig. Hierbij proberen we steeds zo minimaal invasief mogelijk te zijn.

Composietfacetten

Het grote voordeel van composietfacetten bestaat uit zijn minimaal invasief karakter. In vele gevallen kunnen we zonder of door minimaal glazuur te verwijderen additief composiet aanbrengen om tot een mooi eindresultaat te komen. Bijkomende voordelen zijn dat deze vaak iets goedkoper uitvallen en in minder zittijden kunnen uitgevoerd worden.

Composietfacetten kennen echter ook meerdere nadelen. Deze kunnen namenlijk gaan verkleuren na een bepaalde termijn, zijn iets minder sterk en dienen dus vaker vervangen te worden.

Keramische facetten

Keramische facetten zijn op esthetisch vlak top notch. Het labo vervaardigd hier zorvuldig schildjes die op jouw tand(en) kunnen worden geplaatst. Hoe preciezer dit gebeurt hoe langer deze zullen meegaan. Studies tonen hier een lange levensduur aan met minder complicaties als verkleuren, stukjes die afbreken etc.

Nadeel hiervan is de kostprijs alsook de meerdere zittijden die nodig zijn om tot een mooi resultaat te komen.

F.A.Q. rond facetten / veneers

Is het plaatsen van facetten of veneers pijnlijk?

Tijdens het plaatsen van de facetten wordt lokale verdoving gebruikt om ongemak te minimaliseren. Na de procedure kunnen sommige mensen enige gevoeligheid ervaren, maar dit zou over het algemeen binnen enkele dagen moeten verdwijnen.

Hoe lang gaan tandheelkundige facetten mee?

Tandheelkundige facetten kunnen meerdere jaren mee gaan. Afhankelijk van het gebruikte materiaal zal je zien dat deze bij composiet iets sneller dient vervangen te worden wegens verkleuringen dan bij keramiek. Bij keramiek kijk je gemakkelijk naar een levensduur van 10 jaar. Dit is natuurlijk allemaal afhankelijk van de mondhygiëne.

Zijn tandheelkundige facetten omkeerbaar?

Het proces van het plaatsen van tandheelkundige facetten vereist meestal het verwijderen van een kleine hoeveelheid tandglazuur, wat niet omkeerbaar is. Als de facetten worden verwijderd, kunnen uw tanden er anders uitzien dan voorheen.

Voor
Voor
Na
Na